تیبا، ساینا، سمند و ۴۰۵ از چرخه تولید خارج شد


کد خبر : ۱۴۷۲ | تاریخ انتشار : ۲۶-۰۴-۱۴۰۱ - ۱۰:۱۳ | مدت مطالعه: | نسخه چاپی نسخه چاپی

خروج خودروهای تیبا، ساینا، سمند و ۴۰۵ از چرخه تولید به‌طور رسمی اعلام شد. چندی پیش روند پلاک‌‌‌گذاری این خودروها به دلیل وجود عیوب پرتکرار متوقف شده بود. این در شرایطی است که حالا رئیس سازمان ملی استاندارد از خروج رسمی این خودروها از خط تولید خبر می‌دهد. علاوه بر عیوب پرتکرار، علت توقف شماره‌‌‌گذاری آنها، ایرادات در انتقال قدرت در سیستم موتور، بدنه، رنگ‌خودرو، سیستم فرمان و چراغ‌‌‌ها اعلام شد. این در حالی است که سازمان ملی استاندارد اعلام کرده بود، تا زمانی که این ایرادات رفع نشوند، روند شماره‌‌‌گذاری متوقف می‌‌‌ماند.

به گزارش خبرقطعه، پیش از این، سخنگوی وزارت صمت خبر داده بود که تعداد ۳۰‌هزار خودروی تیبا در انتظار شماره‌گذاری هستند؛ حال آنکه سازمان ملی استاندارد مجوز پلاک‌گذاری صادر نکرده است. با این حال خبر می‌رسد که دیروز در نشست مشترک رئیس سازمان ملی استاندارد با وزیر صمت، توافقاتی برای شماره‌گذاری این خودروها صورت گرفته است. اما با قطعیت خروج خودروهای تیبا، ساینا، سمند و ۴۰۵ از چرخه تولید، سبد محصولات خودروسازان کوچک‌تر از قبل خواهد شد. حال آنکه قرار است خودروهای کنونی، جایگزین محصولات از رده خارج‌شده شوند. خودروهای یادشده از جمله خودروهای اقتصادی کشور بودند که حالا به دلیل عیوب پرتکرار و ‌پاس نکردن استانداردهای ۸۵گانه از خط تولید خارج خواهند شد. بر این اساس چندی پیش معاون حمل‌ونقل وزارت صمت تامین خودروهای اقتصادی بازار را در سه‌فرآیند تعریف کرد؛ به‌طوری که در فرآیند اول قرار است خودروسازان به تولید محصول اقتصادی بپردازند؛ در فرآیند دوم از پلتفرم‌های خارجی بهره ببرند و در فرآیند آخر از طریق واردات، خودروهای اقتصادی را که از رده خارج شدند، جایگزین کنند. این سه فرآیند البته در آینده نزدیک رخ نخواهد داد؛ به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود تا پایان  امسال خلأ خودروهای از رده خارج پر نشود.

همان‌طور که عنوان شد، روز گذشته رئیس سازمان ملی استاندارد در نشست با وزیر صمت، با تاکید بر کیفیت و کسب رضایت مشتریان، از رفع عیوب پرتکرار خودرو خبر داد و خروج خودروهای تیبا، ساینا، سمند و ۴۰۵ را از چرخه تولید اعلام کرد. مهدی اسلام‌پناه در این جلسه که به‌منظور رفع ابهامات و مشکلات موجود در اجرای استاندارد خودرو برگزار شد، اظهار کرد که مردم نگران نباشند؛ سازمان ملی استاندارد ایران تمهیدات لازم را برای اجرای تعهدات خودروسازان دنبال می‌کند. رئیس سازمان ملی استاندارد بی‌‌‌کیفیتی قطعه را باعث بروز عیوب پرتکرار خوانده و تاکید کرده که خودروسازان برای اطمینان از کیفیت نهایی باید قطعات خودرو را از تولیدکنندگانی تامین کنند که مورد تایید سازمان ملی استاندارد ایران باشد.

همان‌طور که عنوان شد، حدود ۳۰‌هزار دستگاه خودروی تیبا و تعدادی خودروی سمند و ۴۰۵ تولیدی که خودروسازان مبادرت به پیش‌فروش آنها کرده‌اند، در انتظار مجوز پلاک‌گذاری هستند. این در شرایطی است که سازمان ملی استاندارد به دلیل کیفیت پایین خودروهای یادشده از صدور مجوز پلاک‌گذاری ممانعت می‌کرد. اما در نشست دیروز توافقاتی برای شماره‌گذاری این خودروها صورت گرفته است؛ به‌طوری که وزیر صمت در حاشیه این نشست عنوان کرد، طبق توافق با سازمان ملی استاندارد مقرر شد، خودروهایی که از قبل سفارش‌‌‌گذاری آنها انجام شده و تعداد آنها نیز مشخص است، تعهداتشان توسط خودروسازان انجام شود. فاطمی‌امین بیان کرد: براساس تعهدات انجام‌شده مقرر شد، سقفی برای این خودروها که قرار است دیگر تولید نشوند، اعلام شود تا براساس آن خودروسازها تعهدات قبلی خود را انجام دهند. در ادامه، دبیر شورای عالی استاندارد در پاسخ به درخواست وزارت صمت برای افزایش مدت گواهی تطابق تولید از یک‌ماه  به سه‌ماه نیز عنوان کرد، در صورتی که تولیدکنندگان گزارش‌‌‌ها و الزامات کیفی و منبع تامین‌کنندگان را به صورت کامل به سازمان ملی استاندارد ایران ارسال کنند و متعهد به اظهارات خود باشند، این موضوع قابل اجرا خواهد بود. در ادامه این نشست وزیر صمت اعلام کرد که خودروهای تیبا و سمند فقط تا آخر تیر تولید می‌شوند.

 

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاه شما

آخرین اخبار

امضای تفاهم نامه پنج جانبه تست و آزمون خودروهای برقی
قطعه سازان در دو راهی تامین یا عدم تامین خودروساز
قیمت بالای مواد اولیه یکی از معضلات صنعت خودروسازی ایران
شارژر تنها قطعه قابل داخلی سازی خودروهای برقی در ایران
اهمیت لجستیک و حمل و نقل در صنعت خودرو و زنجیره تامین
قیمت جدید هشت محصول ایران خودرو از سوی شورای رقابت اعلام شد
لزوم کنار گذاشتن شورای رقابت و سامانه یکپارچه عرضه خودرو
عدم تحقق وعده های مسئولین درباره خودروی وارداتی ۵ هزار دلاری
تبعات سوییچ کردن از تولید خودروهای بنزینی به برقی چیست؟
قیمت گذاری خودرو باید بر عهده وزارت صمت باشد
عقب ماندگی ۲۳ درصدی خودروسازان از برنامه تولید ۱۴۰۲
احتمال بازگشت خودروهای ناقص در ایران خودرو و سایپا
قیمت گذاری دستوری عامل اصلی تعطیلی و کاهش ظرفیت قطعه سازان
دومین کارگاه قانون سامانه جامع مودیان مالیاتی در انجمن قطعه سازان تهران برگزار شد
سیاست دولت در سایه، تضعیف و نابودی صنعت خودروسازیست نه ارتقا آن
توافق برای تامین ورق گالوانیزه برای اعضای تعاونی تامین نیاز قطعه سازان
دومین کارگاه قانون سامانه مودیان مالیاتی و پرسش و پاسخ در این حوزه در انجمن قطعه سازان تهران
لزوم واگذاری ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی
خودروی غیر استاندارد یا ضعف فرهنگ و قوانین رانندگی؟
چرا خودروساز سورس های موازی برای تامین قطعه ایجاد می کند؟
احتمال کاهش شدید تیراژ تولید خودرو در نیمه دوم سال
تاثیر واردات خودروهای کارکرده روی صنعت قطعه سازی