صنعت قطعهسازی نیازمند اصلاحات فوری برای جلوگیری از رکود بیشتر
کد خبر : ۳۰۷۴ | تاریخ انتشار : ۲۱-۱۱-۱۴۰۳ - ۹:۱۹ | مدت مطالعه: |

در سطح کلان، لازم است کارگروههایی برای پیگیری و اصلاحات در زمینههای گمرک، تخصیص ارز، تأمین نقدینگی و مسائل مالیاتی ایجاد شود. بهویژه در این شرایط، پیگیری از مسئولان حاکمیتی میتواند نقش تعیینکنندهای در حل مشکلات داشته باشد.

برای موفقیت، باید همکاری گستردهتری با نهادهای کلان اقتصادی و حاکمیتی صورت گیرد تا مشکلات ساختاری حل شوند و صنعت قطعهسازی به جایگاه واقعی خود برسد.
جواد علینژاد مدیرعامل شرکت فنرلول، در مصاحبه با خبر قطعه باتوجه به مطلب فوق چنین گفت: قدرت هر کشور به توان تولید و خلق ثروت آن بستگی دارد، که عمدتاً از طریق بخش خصوصی و با حمایت از صنایع استراتژیک و تخصصی مانند خودروسازی و قطعهسازی شکل میگیرد. متأسفانه صنعت قطعهسازی کشور امروز با بحرانهای زیادی مواجه است که مسئولین تاکنون اهمیت کافی به آن ندادهاند.
وی گفت: در صورتی که روند فعلی ادامه یابد، شاهد کوچک شدن صنایع، دوری کارفرمایان از تولید، افزایش اختلاف نظرهای نسلی در مالکین تولیدیهای خانوادگی و افت بیشتر کیفیت خواهیم بود. این مسایل علاوه بر آسیب به خود صنعت، شکاف زیادی بین صنعت خودروسازی داخلی و خارجی ایجاد خواهد کرد.
وی در خصوص راهکارهای پیشنهادی خود گفت: پیشنهاد من حرکت جدی و منسجم در دو حوزه کلی است. اول در حوزه خودروسازی که نیازمند اصلاحات فوری در خصوص قراردادها، هزینههای تمامشده قطعات و بازنگری در زمان وصول مطالبات است. بهویژه با توجه به شرایط اقتصادی و نوسانات نرخ ارز، بهروزرسانی قراردادها هر سه ماه یکبار ضروری است.”
علی نژاد افزود: در اقدامات میانمدت و بلندمدت نیز توجه ویژه به تحقیق و توسعه (R&D)، پروژههای داخلیسازی و ارتقای کیفیت تأمینکنندگان از جمله مسائلی است که باید در اولویت قرار گیرد.
وی همچنین به حوزه کلان اشاره کرد و گفت: در سطح کلان، لازم است کارگروههایی برای پیگیری و اصلاحات در زمینههای گمرک، تخصیص ارز، تأمین نقدینگی و مسائل مالیاتی ایجاد شود. بهویژه در این شرایط، پیگیری از مسئولان حاکمیتی میتواند نقش تعیینکنندهای در حل مشکلات داشته باشد.
وی در پایان تأکید کرد: با توجه به وضعیت کنونی، مسئولیت سنگینی بر دوش انجمن قرار دارد. همه باید با تمام توان و رویکرد نتیجهگرا موضوعات را پیگیری کنیم.