- خبر قطعه - https://khabarghate.ir -

نجفی منش با انتقاد از بانکها؛ مردم را از سرمایه گذاری در تولید منصرف می کنند!

برنامه “گفت و گوی اقتصادی” با موضوع تسهیلات و کارکرد آن در روند کسب و کار با حضور مهندس محمدرضا نجفی منش از شبکه رادیویی گفت و گو پخش شد.

نجفی منش در برنامه “گفت و گوی اقتصادی” با اشاره به افزایش سه برابری نیاز سرمایه ی در گردش نسبت به سال گذشته اظهار کرد: کلیه مواد اولیه مانند فولاد، آلومینیوم، مس و مواد پتروشیمی که در داخل تولید می شوند گوی سبقت را از افزایش قیمت دلار ربوده اند.

رئیس کمیسیون کسب و کار اتاق بازرگانی تهران افزود: در گذشته با گشایش اعتبار و یا خرید اعتباری اجناس را از خارج وارد می کردیم اما هم اکنون این راه بسته شده و باید کل پول را از قبل واردات واریز کنیم.

وی یادآور شد: اولین مطالبه بانک برای رفع مشکل نقدینگی “وثیقه سهل البیع” (خانه بدون معارض و بدون مستاجر در تهران) است تا بانک در صورت مشکل به راحتی به پول خود برسد.

نجفی منش با بیان اینکه تولید بدون نقدینگی حکم خون در رگ های انسان را دارد گفت: برخی واحدهای تولیدی با وجود آمادگی کامل برای فعالیت اما به دلیل نبود نقدینگی دچار توقف شده اند.

وی با اشاره به شاهد مثالی در این باره گفت: سال گذشته قرار بود از بیست هزار میلیارد تومان مطالبات قطعه سازان، ۱۱ هزار میلیارد تومان به صورت وام به قطعه ساز پرداخت شود. چهار هزار میلیارد تومان پرداخت شد و قرار شد باقی آن را به صورت ارز پرداخت کنند اما دریغ از یک یورو از بهمن ماه سال گذشته تا به الان. نتیجه این کار، وجود ۲۰۰ هزار خودروی ناقص در کارخانه هاست که منتظر قطعه اند.

رئیس کمیسیون کسب و کار اتاق بازرگانی تهران در رابطه با راهکارهای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی پیشنهاد کرد: با توجه به سه برابری نیاز به نقدینگی واحدهای تولیدی از بانکها انتظار می رود با همان وثایق قبلی تسهیلات سه برابری پرداخت کنند و برای جلوگیری از سوء استفاده در این حوزه نیز به طرف های کاری خود تسهیلات دهند.

نجفی منش با بیان اینکه میزان سرمایه در هر بانک ۵۰ هزار میلیارد تومان است افزود: هر بانکی امکان پرداخت بیش از ۲۰ درصد از سرمایه خود را به یک مجموعه ندارد لذا دولت باید سرمایه بانک ها را افزایش دهد.

وی همچنین با تأکید بر لزوم مشارکت پذیری بانکها اظهار داشت: سیستم تسهیلات دهی بانک های ایران نسبت به سیستم متداول در دنیا جزو پیچیده ترین سیستم ها بوده و در عین حال پاسخگو هم نیست. مشارکت به معنای تعیین عدد ثابت سود نیست بلکه مشارکت یعنی هر دو طرف در سود و زیان یک فعالیت شریک باشند.

ایشان همچنین از نرخ بالای سود بانکی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه به مردم آدرس غلط می دهند و آنها را از سرمایه گذاری در حوزه تولید منصرف می کنند.