- خبر قطعه - https://khabarghate.ir -

افزایش تنش‌های جهانی خطرات جدی برای زنجیره تأمین خودروسازی ایران

طیبی با ارائه آماری از وضعیت جهانی زنجیره تأمین گفت: در دنیا ۱۰۳ هزار شرکت قطعه‌سازی دارای گواهینامه IATF ثبت شده که نیمی از آن‌ها در چین فعالیت می‌کنند.

او افزود: در ایران تنها ۸۸۳ شرکت ثبت‌شده با این استاندارد وجود دارد؛ رقمی که حتی از انگلستان بیشتر است و نشان می‌دهد زنجیره صنعت خودرو کشور گسترده اما پراکنده است.

وی با تأکید بر اینکه تاب‌آوری صنعت خودرو نیازمند تغییر استراتژی‌های کلان است گفت استاندارد بین‌المللی «۲۲۳۳۶ نسخه ۲۰۲۴» بر برنامه‌ریزی، شناسایی ریسک و تدوین سناریو تأکید دارد و باید به‌صورت جدی در صنعت خودرو مورد توجه قرار گیرد.

او ادامه داد: شرکت‌های بزرگ دنیا مانند سامسونگ، هواوی و تسلا از ۱۲ استراتژی رقابتی حوزه تاب‌آوری استفاده می‌کنند، اما بسیاری از این الگوها در ایران به دلیل ضعف ساختاری در تحقیق‌وتوسعه (R&D) و نبود سیاست‌گذاری منسجم قابل اجرا نیست.

طیبی با اشاره به افزایش تنش‌های جهانی و تأثیر آن بر تجارت و زنجیره‌های تأمین گفت: شاخص جهانی جنگ و صلح از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون تا این حد تضعیف نشده است. افزایش درگیری‌ها در ۹۳ کشور و تنش‌های منطقه‌ای بر اقتصاد ایران نیز اثرگذار خواهد بود.

او در پایان تأکید کرد: ضروری است اتاق تهران برای این ۱۲ استراتژی جهانی، سندی تدوین و به حاکمیت ارائه کند تا مسیر صنعت خودرو مشخص شود.