ضربه به فولاد، زنجیره خودرو را لرزاند؛ افت تولید در راه است؟


کد خبر : ۶۲۸۲ | تاریخ انتشار : ۳۱-۰۱-۱۴۰۵ - ۹:۴۳ - ۲۰-۰۴-۲۰۲۶ - ۹:۴۳ | مدت مطالعه: | نسخه چاپی نسخه چاپی

رییس انجمن قطعه‌سازان هشدار می‌دهد تداوم اختلال در تامین مواد اولیه و بحران نقدینگی، تولید خودرو را از ظرفیت واقعی دور کرده و اگر مدیریت نشود، بازار با موج تازه‌ای از افزایش قیمت مواجه خواهد شد.

محمدرضا نجفی‌منش، رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی، با اشاره به تبعات حملات اخیر به صنایع فولادی، از شکل‌گیری یک زنجیره اختلال در صنعت خودرو خبر داد؛ اختلالی که به گفته او، مستقیما خود را در کاهش تولید و به دنبال آن افزایش احتمالی قیمت‌ها نشان خواهد داد.

به گفته نجفی‌منش، تولید خودرو در حال حاضر به دلیل مشکلات جدی در تامین قطعات و کمبود نقدینگی، پایین‌تر از ظرفیت واقعی خطوط تولید جریان دارد.

خبر قطعه – او تاکید می‌کند این افت تولید، تعادل عرضه و تقاضا را برهم زده و بازار را در معرض نوسان قرار داده است.

او با بیان اینکه در کوتاه‌مدت ممکن است بخشی از کمبود عرضه از مسیر واردات جبران شود، تصریح می‌کند: واردات تنها یک مُسکن موقت است و نمی‌تواند جایگزین حل مشکلات ریشه‌ای در تولید داخل باشد.

به اعتقاد او، اگر چالش‌های داخلی به‌ویژه در حوزه تامین مالی برطرف نشود، بازار به ثبات نخواهد رسید.

نجفی‌منش در عین حال پیش‌بینی دقیق از میزان کاهش تولید یا اثر آن بر قیمت‌ها را در شرایط فعلی دشوار می‌داند و می‌گوید: بازار خودرو به‌شدت وابسته به تصمیمات مدیریتی است و هرگونه تغییر در سیاست‌ها می‌تواند مسیر آن را عوض کند.

او یکی از مهم‌ترین گره‌های صنعت خودرو را بحران نقدینگی می‌داند؛ بحرانی که به گفته او، باعث شده پرداخت مطالبات قطعه‌سازان با تاخیرهای طولانی انجام شود.

نجفی‌منش می‌گوید: معوقات در برخی موارد به بیش از ۱۲۰ تا ۱۳۰ روز رسیده و همین موضوع، روند تامین قطعه را مختل کرده است.

رییس انجمن قطعه‌سازان راهکار را در اصلاح فوری نظام پرداخت می‌داند و تاکید می‌کند: پرداخت‌ها باید نقدی یا حداکثر با تاخیر یک‌ماهه انجام شود تا تولید به مسیر پایدار برگردد.

او معتقد است تزریق منابع مالی و تسویه معوقات، شرط اصلی احیای ظرفیت تولید در خودروسازی است.

نجفی‌منش در ادامه به اثر تورم بر بازار خودرو اشاره کرده و می‌گوید: تورم بالای سال گذشته که به حدود ۷۰ درصد رسید، همچنان اثر خود را بر قیمت‌ها حفظ کرده است.

به گفته او، هرچند انتظار تکرار چنین سطحی از تورم در سال جاری نمی‌رود، اما تبعات آن هنوز در بازار باقی است.

او همچنین از سیاست‌های قیمت‌گذاری دولتی انتقاد کرده و معتقد است دخالت مستقیم دولت، یکی از عوامل تشدید نوسانات بازار است.

نجفی‌منش می‌گوید: قیمت‌گذاری باید به مکانیزم عرضه و تقاضا سپرده شود؛ در غیر این صورت، هم تولیدکننده تحت فشار قرار می‌گیرد و هم مصرف‌کننده قدرت خرید خود را از دست می‌دهد.

به گفته او، تعطیلی‌های مکرر خطوط تولید نیز به تشدید افت تولید دامن زده و بازگشت به شرایط عادی را دشوارتر کرده است.

نجفی‌منش تاکید می‌کند که احیای تولید نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، تامین پایدار منابع مالی و مدیریت موثر زنجیره تامین است.

او در پایان با اشاره به مجموعه راهکارهای پیشنهادی می‌گوید: تزریق نقدینگی، کاهش معوقات، اصلاح سیاست‌های قیمت‌گذاری و برنامه‌ریزی منظم تولید، می‌تواند صنعت خودرو را از وضعیت فعلی خارج کند.

به اعتقاد او، اگر این اقدامات به‌صورت هماهنگ اجرا شود، نه‌تنها امکان عبور از بحران وجود دارد، بلکه صنعت خودرو می‌تواند دوباره به مسیر رشد بازگردد.

دیدگاه شما

آخرین اخبار

برگزاری کارگاه تخصصی مالیاتی انجمن با محوریت تکالیف و جرائم مالیاتی
قطعه‌سازان کوچک زیر چرخ دلالی مواد اولیه و فشارهای مالیاتی/ دولت به تولیدکننده کمکی نمی‌کند؛ هر روز بدتر از دیروز هستیم
اقتصاد باید متناسب با شرایط جنگی اداره شود
۲۵ سال انتظار برای خرید ارزان‌ترین خودرو داخلی!
اگر جریان نقدینگی اصلاح نشود، تسهیلات بانکی فقط بحران صنعت خودرو را عقب می‌اندازد
قطعه‌سازان زیر فشار مواد اولیه و چک‌های برگشتی؛ سایپا برنامه تعیین تکلیف بدهی‌های معوق را اعلام کند
هشدار به سیاست‌گذاران؛ مسائل قطعه‌سازان باید در صدر اولویت‌های حاکمیت قرار گیرد، بحران توقف خطوط تولید و به خطر افتادن اقتصاد ملی نزدیک است !!!
اینفوگرافیک / بحران نقدینگی در زنجیره خودرو؛ چرا پرداخت مطالبات قطعه‌سازان حیاتی است؟
جریان پول در صنعت خودرو مختل شده؛ قطعه‌سازان از خطر تشدید زیان و ورشکستگی می‌گویند
حمید رضا شمسایی مدیرعامل مهرساز گستر پارس در میان صنعتگران نمونه استان تهران
مطالبات ۱۷۰ همتی قطعه‌سازان؛ زنگ خطر برای صنعت خودرو
صنعت خودرو؛ از توسعه و داخلی‌سازی تا دخالت دولت
گروه پژوهش صنعت مدرن به عنوان واحد نمونه صنعتی استان تهران برگزیده شد
انتخاب شرکت فنرلول ایران به‌عنوان واحد نمونه استان سمنان
انتخاب شرکت سیف صنعت به عنوان واحد نمونه صنعتی استان تهران
پول بیشتری به صنعت رسید، اما نقدینگی هنوز گره‌گشا نیست
قطعه‌سازان زیر فشار تورم؛ وصول مطالبات و قراردادهای بروز نشده 
سه محور اصلی مشکلات قطعه‌سازان؛ از تخصیص ارز تا مطالبات خودروسازان
تأخیر در پرداخت ۲۰ همت، هزینه احیای زنجیره تأمین سایپا را چند برابر کرد
تکرار استراتژی پوپولیستی؛ این‌بار به نام بنزین!
تولیدکننده را به جای حمایت، با قوانین دست‌وپاگیر و قیمت‌گذاری دستوری تنبیه می‌کنند
کیفیت جهانی با سیاست‌گذاری غیرجهانی محقق نمی‌شود !