- خبر قطعه - https://khabarghate.ir -

بحران در زنجیره تأمین قطعه‌سازی؛ از کمبود مواد اولیه تا چک‌های برگشتی خودروسازان و تهدید تعدیل نیرو

خبر قطعه – طیبی افزود: در حال حاضر برخی مواد پلیمری به دلیل کمبود عرضه، تا چهار برابر افزایش قیمت داشته‌اند. همچنین شرکت‌های تولیدی روغن های صنعتی جهت تولید کامپاند لاستیکی با کمبود مواجه شده‌اند.

او همچنین به افزایش شدید قیمت مواد اولیه وارداتی اشاره کرد و گفت: مواد اولیه وارداتی نیز با جهش قیمتی تا چهار برابر مواجه شده و شرکت‌های واردکننده از پذیرش چک خودداری می‌کنند و تنها به‌صورت نقدی فروش دارند؛ این موضوع فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد کرده است.

این عضو هیئت‌مدیره انجمن قطعه‌سازان استان تهران در ادامه با انتقاد از وضعیت قراردادهای مالی با خودروسازان اظهار کرد: ایران‌خودرو و کرمان‌موتور جزو خودروسازان خوش‌حساب هستند اما شرکت سایپا در پرداخت معوقات با مشکل جدی مواجه است. در شرایطی که ما مجبوریم مواد اولیه را نقدی و با قیمت‌های چندبرابری خریداری کنیم، هنوز مشخص نیست در وضعیت فعلی کشور، قیمت قطعه تحویلی چگونه باید محاسبه و تسویه شود.

وی با اشاره به مطالبات معوق قطعه‌سازان از خودروسازان گفت: اکنون به شرکت سایپا حدود یک سال و نیم پیش کالا تحویل داده‌ایم و در ازای آن چک دریافت کرده‌ایم که تمامی آن‌ها برگشت خورده است. با چنین شرایطی مشخص نیست چگونه باید تولید را ادامه دهیم.

طیبی همچنین هشدار داد که ادامه این روند می‌تواند به پیامدهای اجتماعی در واحدهای تولیدی منجر شود و افزود: در این شرایط بسیاری از شرکت‌ها ناچار به تعدیل نیرو شده‌اند و در صورت تداوم وضعیت فعلی، احتمال افزایش بیکاری در صنعت قطعه‌سازی بسیار جدی است.

به گفته او، نبود برنامه‌ریزی مشخص از سوی خودروسازان برای تولید و پرداخت مطالبات، همراه با فشار نقدینگی و نوسانات شدید قیمت مواد اولیه، باعث شده اعتماد در زنجیره تأمین به شدت کاهش یابد و آینده تولید در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد.