سقوط تولید خودروسازان در آغاز ۱۴۰۵؛ فروردین با افت سنگین به پایان رسید


کد خبر : ۶۳۰۹ | تاریخ انتشار : ۰۹-۰۲-۱۴۰۵ - ۸:۳۶ - ۲۹-۰۴-۲۰۲۶ - ۸:۳۶ | مدت مطالعه: | نسخه چاپی نسخه چاپی

آمارهای منتشرشده در سامانه کدال از شروعی نگران‌کننده برای صنعت خودروی کشور در سال ۱۴۰۵ حکایت دارد؛ جایی که دو خودروساز بزرگ، یعنی سایپا و ایران‌خودرو، با افت قابل‌توجه تولید در فروردین‌ماه مواجه شده‌اند و سال را با کاهش تیراژ آغاز کرده‌اند.

بر اساس این داده‌ها، شرکت سایپا در نخستین ماه سال جاری تنها هزار و ۳۸۷ دستگاه انواع خودروی سواری و وانت تولید کرده است؛ رقمی که در مقایسه با فروردین سال گذشته، کاهش سنگین ۸۹ درصدی را نشان می‌دهد. این افت قابل‌توجه، یکی از شدیدترین کاهش‌های تولید در سال‌های اخیر به شمار می‌رود و بیانگر فشارهای جدی بر روند تولید این خودروساز است.

خبر قطعه – در سوی دیگر، ایران‌خودرو نیز شرایط بهتری را تجربه نکرده است. این شرکت در فروردین‌ماه امسال بیش از ۱۳ هزار دستگاه خودرو تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود ۵۵ درصد کاهش داشته است. هرچند میزان تولید ایران‌خودرو همچنان فاصله قابل‌توجهی با سایپا دارد، اما روند نزولی تولید در این شرکت نیز قابل توجه و نگران‌کننده است.

کارشناسان معتقدند مجموعه‌ای از عوامل از جمله تشدید مشکلات نقدینگی، اختلال در زنجیره تأمین قطعات، نوسانات ارزی و همچنین بلاتکلیفی در سیاست‌گذاری‌های قیمتی، از مهم‌ترین دلایل افت تولید در صنعت خودرو به شمار می‌روند. تداوم این شرایط می‌تواند در ماه‌های آینده نه‌تنها بر تیراژ تولید، بلکه بر قیمت‌ها و وضعیت بازار نیز اثرگذار باشد.

با توجه به این روند، به نظر می‌رسد صنعت خودرو در آغاز سال جدید با چالش‌هایی جدی‌تر از گذشته مواجه شده و در صورت عدم اتخاذ تصمیمات فوری و مؤثر، احتمال تعمیق این رکود در ماه‌های پیش‌رو وجود دارد.

دیدگاه شما

آخرین اخبار

چند سال هشدار برای یک بحران تکراری؛ چرا نقدینگی قطعه‌سازان حل نمی‌شود؟
برگزاری کارگاه تخصصی مالیاتی انجمن با محوریت تکالیف و جرائم مالیاتی
قطعه‌سازان کوچک زیر چرخ دلالی مواد اولیه و فشارهای مالیاتی/ دولت به تولیدکننده کمکی نمی‌کند؛ هر روز بدتر از دیروز هستیم
اقتصاد باید متناسب با شرایط جنگی اداره شود
۲۵ سال انتظار برای خرید ارزان‌ترین خودرو داخلی!
اگر جریان نقدینگی اصلاح نشود، تسهیلات بانکی فقط بحران صنعت خودرو را عقب می‌اندازد
قطعه‌سازان زیر فشار مواد اولیه و چک‌های برگشتی؛ سایپا برنامه تعیین تکلیف بدهی‌های معوق را اعلام کند
هشدار به سیاست‌گذاران؛ مسائل قطعه‌سازان باید در صدر اولویت‌های حاکمیت قرار گیرد، بحران توقف خطوط تولید و به خطر افتادن اقتصاد ملی نزدیک است !!!
اینفوگرافیک / بحران نقدینگی در زنجیره خودرو؛ چرا پرداخت مطالبات قطعه‌سازان حیاتی است؟
جریان پول در صنعت خودرو مختل شده؛ قطعه‌سازان از خطر تشدید زیان و ورشکستگی می‌گویند
حمید رضا شمسایی مدیرعامل مهرساز گستر پارس در میان صنعتگران نمونه استان تهران
مطالبات ۱۷۰ همتی قطعه‌سازان؛ زنگ خطر برای صنعت خودرو
صنعت خودرو؛ از توسعه و داخلی‌سازی تا دخالت دولت
گروه پژوهش صنعت مدرن به عنوان واحد نمونه صنعتی استان تهران برگزیده شد
انتخاب شرکت فنرلول ایران به‌عنوان واحد نمونه استان سمنان
انتخاب شرکت سیف صنعت به عنوان واحد نمونه صنعتی استان تهران
پول بیشتری به صنعت رسید، اما نقدینگی هنوز گره‌گشا نیست
قطعه‌سازان زیر فشار تورم؛ وصول مطالبات و قراردادهای بروز نشده 
سه محور اصلی مشکلات قطعه‌سازان؛ از تخصیص ارز تا مطالبات خودروسازان
تأخیر در پرداخت ۲۰ همت، هزینه احیای زنجیره تأمین سایپا را چند برابر کرد
تکرار استراتژی پوپولیستی؛ این‌بار به نام بنزین!
تولیدکننده را به جای حمایت، با قوانین دست‌وپاگیر و قیمت‌گذاری دستوری تنبیه می‌کنند