- خبر قطعه - https://khabarghate.ir -

صنعت خودرو «گنج» ارزی کشور؛ اما درگیر چرخه معیوب تخصیص ارز و ارتباطات

خبر قطعه – به گفته او، اگر این ظرفیت تولید داخلی وجود نداشت، کشور ناچار بود سالانه همین میزان خودرو را از خارج وارد کند که فشار ارزی به‌مراتب بیشتری به اقتصاد تحمیل می‌کرد.

وی افزود: با حدود ۳ میلیارد دلار می‌توان طیفی از خودروها، از اقتصادی تا لوکس مثل ریرا، را در داخل تولید کرد؛ موضوعی که اهمیت راهبردی این صنعت را دوچندان می‌کند.

جلالی در ادامه، به مشکلات ساختاری در حوزه تأمین ارز اشاره کرد و گفت: چرخه تخصیص ارز و ترخیص کالا از گمرک دچار اختلال است و هیچ زمان‌بندی مشخصی برای تخصیص وجود ندارد. در برخی موارد، تنها ۹۰ درصد از ارز مورد نیاز تأمین می‌شود و ۱۰ درصد باقی‌مانده باعث توقف کامل فرآیند ترخیص می‌شود؛ در حالی که تولیدکنندگان باید هفته‌ها و حتی ماه‌ها در انتظار بمانند.

او با انتقاد از بی‌نظمی در تخصیص‌ها افزود: گاهی تا روزهای پایانی سال، ناگهان مبالغی مانند ۱۰ میلیون دلار تخصیص داده می‌شود که عملاً برنامه‌ریزی تولید را مختل می‌کند و امکان مدیریت زنجیره تأمین را از بین می‌برد.

نایب‌رئیس انجمن قطعه‌سازان همچنین به محدودیت‌های ارتباطی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که از تولیدکنندگان انتظار افزایش تولید و اشتغال‌زایی وجود دارد، حتی امکان برقراری ارتباط مؤثر با طرف‌های خارجی نیز با مشکل مواجه است. ما در بسیاری از موارد نمی‌دانیم منابع مالی به مقصد رسیده یا کالاها در چه وضعیتی قرار دارند.

جلالی  خواستار اتخاذ تدابیر فوری برای رفع این موانع شد و تأکید کرد: تسهیل ارتباطات بین‌المللی، شفاف‌سازی فرآیند تخصیص ارز و تسریع در ترخیص کالا از گمرک، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به تداوم تولید و پایداری زنجیره تأمین در صنعت خودرو کمک کند.