- خبر قطعه - https://khabarghate.ir -

حال ایران‌خودرو بهتر از سایپاست؛ بحران نقدینگی زنجیره قطعه‌سازی را تحت فشار برد

خبر قطعه – وی افزود: ما حتی در روزهای سخت هم تولید را متوقف نکردیم و تنها هفته اول فروردین به دلیل تعطیلات نوروزی فعالیت کارخانه‌ها متوقف شد، اما از هفته دوم فروردین دوباره تولید از سر گرفته شد و همچنان ادامه دارد.

چنگی با بیان اینکه حفظ تولید در چنین شرایطی ساده نیست، تأکید کرد: ادامه فعالیت واحدهای قطعه‌سازی در حالی انجام می‌شود که آینده این صنعت به دلیل نبود شفافیت در قوانین و تصمیمات، با ابهام جدی روبه‌رو شده است.

به گفته او، رفتارهای غیرشفاف و غیرحرفه‌ای برخی دستگاه‌ها از جمله گمرک، بانک مرکزی و وزارت صمت، فضای فعالیت تولیدکنندگان را قفل کرده و امکان برنامه‌ریزی بلندمدت را از صنعت گرفته است.

این فعال صنعت قطعه‌سازی تصریح کرد: مشکل اصلی صنعت امروز نه تحریم خارجی، بلکه بی‌ثباتی تصمیمات داخلی و بلاتکلیفی ناشی از عملکرد نهادهای مسئول است؛ مسائلی که تولیدکننده را در شرایط نامطمئن قرار داده و هیچ افق روشنی پیش روی صنعت باقی نگذاشته است.

عضو انجمن قطعه‌سازان استان تهران در ادامه با اشاره به وضعیت خودروسازان گفت: حال ایران‌خودرو نسبت به سایر شرکت‌ها بهتر است اما سایپا با مشکلات جدی نقدینگی مواجه شده و این وضعیت حتی به شرکت‌هایی مانند کرمان‌موتور نیز سرایت کرده است.

به گفته چنگی، بحران مطالبات قطعه‌سازان اکنون به مهم‌ترین چالش این صنعت تبدیل شده است.

او با اشاره به حجم بالای بدهی خودروسازان اظهار کرد: مجموع مطالبات قطعه‌سازان به ارقام بسیار سنگینی رسیده و تنها یک شرکت قطعه‌سازی بیش از ۱۳ همت طلب دارد.

وی همچنین نسبت به التهاب شدید بازار مواد اولیه هشدار داد و گفت: در حالی که در برخی حوزه‌ها مانند تأمین خودرو و قطعات یدکی هنوز کمبود جدی در بازار دیده نمی‌شود، اما در بخش مواد اولیه از جمله مواد پلیمری، فولاد و فلزات رنگی شرایط نگران‌کننده است.

چنگی ادامه داد: برخی مواد اولیه پتروشیمی که پیش‌تر با قیمت مشخص عرضه می‌شدند، اکنون بدون هیچ اتفاق خاصی در تولید یا تأمین، چندین برابر افزایش قیمت داشته‌اند. در برخی موارد قیمت‌ها تا ۵۰۰ درصد رشد کرده اما هیچ نهاد نظارتی نیز واکنش مؤثری نشان نداده است.

او با اشاره به کاهش سهمیه مواد اولیه تولیدکنندگان گفت: سهمیه مواد پتروشیمی داخلی به یک‌پنجم کاهش یافته و همزمان قیمت‌ها نیز چند برابر شده است؛ موضوعی که فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد کرده است.

این عضو انجمن قطعه‌سازان همچنین درباره حفظ کیفیت محصولات در شرایط فعلی اظهار کرد: تمام تلاش صنعت این است که کیفیت و قیمت را همزمان حفظ کند. با وجود افزایش ۶۰ درصدی هزینه دستمزد و رشد هزینه‌های تولید، قطعه‌سازان در ابتدای سال تنها حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت اعمال کردند تا بازار با شوک قیمتی مواجه نشود.

چنگی در پایان تأکید کرد: ادامه تولید در صنعت قطعه‌سازی نیازمند ثبات در سیاست‌گذاری، شفافیت در مقررات ارزی و گمرکی و همچنین تسویه مطالبات قطعه‌سازان است؛ در غیر این صورت فشارهای موجود می‌تواند زنجیره تأمین خودرو را با چالش‌های جدی‌تری مواجه کند.