سه محور اصلی مشکلات قطعه‌سازان؛ از تخصیص ارز تا مطالبات خودروسازان


کد خبر : ۶۸۵۴ | تاریخ انتشار : ۲۷-۰۵-۱۴۰۵ - ۸:۴۷ - ۱۸-۰۸-۲۰۲۶ - ۸:۴۷ | مدت مطالعه: | نسخه چاپی نسخه چاپی

علیرضا شاملو عضو انجمن قطعه‌سازان استان تهران، با تشریح مهم‌ترین مشکلات قطعه‌سازان، گفت: چالش‌های فعلی این صنعت عمدتاً در سه محور اصلی تخصیص ارز، حمل‌ونقل و مشکلات مالی قابل بررسی است.

وی با اشاره به مشکلات ارزی قطعه‌سازان اظهار کرد: عدم تخصیص ارز و تمام زیرمجموعه‌های آن، یکی از مشکلات اصلی صنعت قطعه‌سازی است که عمدتاً موضوعی سیاسی است و ارتباطی با مسائل اقتصادی، جنگ و سایر عوامل ندارد.

خبر قطعه – شاملو افزود: محور دوم، موضوع حمل‌ونقل است که به‌صورت مستقیم تحت تأثیر جنگ قرار گرفته و مشکلات ایجادشده در این بخش، ناشی از شرایط جنگی است.

وی سومین محور مشکلات قطعه‌سازان را مسائل مالی عنوان کرد و گفت: این بخش خود دو زیرمجموعه دارد؛ نخست، شرایط انقباضی و تکلیفی دولت نسبت به واحدهای تولیدی که البته در حال حاضر نشانه‌هایی از گشایش در این زمینه دیده می‌شود.

این عضو انجمن قطعه‌سازان استان تهران ادامه داد: بخش دیگر مشکلات مالی، به عدم پرداخت به‌موقع دیون از سوی خودروسازان مربوط می‌شود. در بهترین شرایط نیز خودروسازان با روش‌های مختلف این دیون را به بانک‌ها منتقل می‌کنند و با توجه به مشکلات موجود در نظام بانکی، این فرآیند نیز پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

شاملو با مقایسه وضعیت دو خودروساز بزرگ کشور تصریح کرد: در میان دو خودروساز داخلی، وضعیت ایران‌خودرو به‌مراتب بهتر است، اما شرایط سایپا بسیار نگران‌کننده است که این مسئله نیز بیش از آنکه جنبه اقتصادی داشته باشد، ریشه سیاسی دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر این موارد، مشکلات دیگری از جمله تأمین مواد اولیه و سایر چالش‌های زنجیره تأمین نیز وجود دارد که قطعه‌سازان با آنها دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

دیدگاه شما

آخرین اخبار

برگزاری کارگاه تخصصی مالیاتی انجمن با محوریت تکالیف و جرائم مالیاتی
قطعه‌سازان کوچک زیر چرخ دلالی مواد اولیه و فشارهای مالیاتی/ دولت به تولیدکننده کمکی نمی‌کند؛ هر روز بدتر از دیروز هستیم
اقتصاد باید متناسب با شرایط جنگی اداره شود
۲۵ سال انتظار برای خرید ارزان‌ترین خودرو داخلی!
اگر جریان نقدینگی اصلاح نشود، تسهیلات بانکی فقط بحران صنعت خودرو را عقب می‌اندازد
قطعه‌سازان زیر فشار مواد اولیه و چک‌های برگشتی؛ سایپا برنامه تعیین تکلیف بدهی‌های معوق را اعلام کند
هشدار به سیاست‌گذاران؛ مسائل قطعه‌سازان باید در صدر اولویت‌های حاکمیت قرار گیرد، بحران توقف خطوط تولید و به خطر افتادن اقتصاد ملی نزدیک است !!!
اینفوگرافیک / بحران نقدینگی در زنجیره خودرو؛ چرا پرداخت مطالبات قطعه‌سازان حیاتی است؟
جریان پول در صنعت خودرو مختل شده؛ قطعه‌سازان از خطر تشدید زیان و ورشکستگی می‌گویند
حمید رضا شمسایی مدیرعامل مهرساز گستر پارس در میان صنعتگران نمونه استان تهران
مطالبات ۱۷۰ همتی قطعه‌سازان؛ زنگ خطر برای صنعت خودرو
صنعت خودرو؛ از توسعه و داخلی‌سازی تا دخالت دولت
گروه پژوهش صنعت مدرن به عنوان واحد نمونه صنعتی استان تهران برگزیده شد
انتخاب شرکت فنرلول ایران به‌عنوان واحد نمونه استان سمنان
انتخاب شرکت سیف صنعت به عنوان واحد نمونه صنعتی استان تهران
پول بیشتری به صنعت رسید، اما نقدینگی هنوز گره‌گشا نیست
قطعه‌سازان زیر فشار تورم؛ وصول مطالبات و قراردادهای بروز نشده 
سه محور اصلی مشکلات قطعه‌سازان؛ از تخصیص ارز تا مطالبات خودروسازان
تأخیر در پرداخت ۲۰ همت، هزینه احیای زنجیره تأمین سایپا را چند برابر کرد
تکرار استراتژی پوپولیستی؛ این‌بار به نام بنزین!
تولیدکننده را به جای حمایت، با قوانین دست‌وپاگیر و قیمت‌گذاری دستوری تنبیه می‌کنند
کیفیت جهانی با سیاست‌گذاری غیرجهانی محقق نمی‌شود !