- خبر قطعه - https://khabarghate.ir -

قطعه‌سازان کوچک زیر چرخ دلالی مواد اولیه و فشارهای مالیاتی/ دولت به تولیدکننده کمکی نمی‌کند؛ هر روز بدتر از دیروز هستیم

خبر قطعه – وی افزود: هزینه‌های تولید و شرایط اقتصادی کشور همواره نسبت به سال قبل دشوارتر شده و چشم‌انداز روشنی برای بهبود وضعیت نمی‌بینم. حتی در ماه‌های باقی‌مانده سال نیز احتمال تعدیل بیشتر نیرو وجود دارد.

فشار همزمان مالیات و تأمین اجتماعی

قاسمی با انتقاد از فشارهای واردشده بر واحدهای تولیدی گفت: از یک سو اداره مالیات و سازمان تأمین اجتماعی فشار زیادی به تولیدکنندگان وارد می‌کنند و از سوی دیگر، قوانین قدیمی و دست‌وپاگیر همچنان اجرا می‌شوند.

به گفته وی، تعدد سامانه‌های اداری و وابستگی فعالیت آنها به اینترنت نیز مشکلات تولیدکنندگان را تشدید کرده است.

وی ادامه داد: قطعی یا اختلال اینترنت باعث می‌شود بسیاری از کارهای اداری با تأخیر انجام شود و در مواردی حتی تولیدکننده از انجام برخی فعالیت‌ها صرف‌نظر کند.

قطعی برق و افزایش هزینه انرژی

این عضو انجمن قطعه‌سازان استان تهران همچنین قطعی برق را یکی دیگر از مشکلات جدی واحدهای صنعتی دانست و گفت: قطعی برق در مقطعی به دو روز در هفته رسید و اگرچه بعداً به یک روز کاهش یافت، اما همچنان آسیب زیادی به روند تولید وارد می‌کند.

قاسمی با اشاره به هزینه تأمین برق و سوخت افزود: تولیدکننده علاوه بر هزینه مصرف برق، باید هزینه ترانزیت نیز پرداخت کند که در برخی موارد رقم آن بسیار قابل توجه است و هزینه نهایی تولید را بالا می‌برد.

وی همچنین درباره تأمین سوخت اضطراری گفت: تأمین گازوئیل برای واحدهای تولیدی دشوار شده و در مواردی مجبور هستیم سوخت مورد نیاز را با قیمت‌های بالا تهیه کنیم.

قطعه‌ساز کوچک قربانی دلالی مواد اولیه

قاسمی یکی از چالش‌های اصلی قطعه‌سازان کوچک را دسترسی به مواد اولیه عنوان کرد و گفت: مواد اولیه مورد استفاده ما شامل فلزات رنگین، مواد فولادی و پلیمرهای مهندسی است. در بخش فلزات، موادی مانند مس، آلومینیوم و برنج را از داخل تأمین می‌کنیم، اما قیمت این مواد از سال گذشته تاکنون چندین برابر شده است.

وی با اشاره به مشکلات خرید ورق‌های مسی و برنجی از صنایع مس باهنر اظهار کرد: شرکت‌های بازرگانی با خریدهای چند ده تا چند صد تنی، مواد اولیه را پیش‌خرید می‌کنند، در حالی که قطعه‌سازان کوچک ممکن است در هر ماه تنها یک تا چند تن مصرف داشته باشند.

او ادامه داد: این شرایط عملاً دست دلالان را باز گذاشته است و سازوکار مناسبی برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کوچک وجود ندارد. باید قوانینی تدوین شود که قطعه‌سازان کوچک نیز بتوانند مستقیماً مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری کنند.

۱۲۰ روز انتظار برای دریافت پول

این فعال صنعت قطعه‌سازی در ادامه به بحران نقدینگی در زنجیره خودرو اشاره کرد و گفت: ما با دشواری مواد اولیه را تأمین می‌کنیم، آن را به قطعه تبدیل کرده و به خودروساز تحویل می‌دهیم، اما برای دریافت پول باید حدود ۱۲۰ روز منتظر بمانیم؛ آن هم در شرایطی که همین پرداخت‌ها نیز گاهی با بدقولی مواجه می‌شود.

قاسمی افزود: قطعه‌ساز مواد اولیه را نقدی و با قیمت روز خریداری می‌کند، اما محصول خود را با فاصله زمانی طولانی به پول تبدیل می‌کند. این وضعیت فشار نقدینگی سنگینی به واحدهای تولیدی وارد کرده است.

بانک‌ها هم پای قطعه‌سازان را بسته‌اند

وی با اشاره به مشکلات بانکی گفت: بخشی از اقساط بانکی به دلیل نبود نقدینگی عقب افتاده و در نتیجه دیگر امکان استفاده از برخی خدمات و گشایش‌های اعتباری داخلی را نداریم.

قاسمی ادامه داد: حتی در مواردی که چک برگشت می‌خورد، حساب‌های شخصی مدیران نیز با مشکل مواجه می‌شود و این موضوع فشار مضاعفی به تولیدکنندگان وارد می‌کند.

«دریغ از یک کمک دولتی»

عضو انجمن قطعه‌سازان استان تهران با اشاره به آسیب‌های واردشده به واحدهای صنعتی در جریان حمله به شهرک صنعتی گفت: پس از این اتفاق، سازمان‌های مختلف از مجموعه بازدید کردند و حتی بنیاد برکت نیز برای بررسی شرایط آمد، اطلاعاتی دریافت و رفت، اما در نهایت هیچ خبری از حمایت و کمک نشد.

وی با انتقاد از عملکرد شرکت شهرک‌های صنعتی افزود: اداره‌ها و مدیران شهرک صنعتی حمایت قابل توجهی از تولیدکنندگان ندارند و عملاً کمک آنها در حد صفر است؛ در حالی که هزینه‌های مختلفی نیز از واحدهای صنعتی دریافت می‌شود.

قاسمی در پایان گفت: ما یک شرکت فناور و دانش‌بنیان هستیم و از فعالیت در این مجموعه و کار کردن در کنار کارکنانمان لذت می‌بریم، اما با وجود تمام تلاش‌هایی که برای حفظ تولید و پرداخت حقوق کارگران انجام داده‌ایم، از حمایت دولت خبری نیست.

وی تأکید کرد: تولیدکننده در این کشور همیشه مورد بی‌مهری و بی‌توجهی بوده است و امروز با مجموعه‌ای از مشکلات از مالیات و بیمه گرفته تا برق، اینترنت، مواد اولیه، بانک و مطالبات از خودروسازان مواجه است؛ واقعاً نمی‌دانیم در آینده چه چیزی در انتظار ماست.