- خبر قطعه - https://khabarghate.ir -

عدم تعدیل به موقع قراردادها تبدیل به بیماری مزمن قطعه ساز شده است

محمدهادی دادفرمای مدیرعامل شرکت کلاچ سازی شایان صنعت در گفت وگو با پایگاه خبری خبرقطعه [1] می گوید: افزایش نرخ ارز و به تبع آن افزایش قیمت مواد اولیه باعث شده تا قیمت تمام شده محصولات هم روندی روبه بالا داشته باشد. به این ترتیب شرکت های تولیدی هم مجبور به افزایش قیمت محصولات خود هستند که این امر در نهایت به کلیه ذینفعان یعنی مشتریان نهایی به دلیل کاهش قدرت خرید و…  آسیب می زند. از طرفی خودرو ساز نیز به عنوان یک ذی نفع دیگر با زیان انباشته مواجه خواهد شد.

او در ادامه افزود: درکنار افزایش قیمت ارز، چند نرخی بودن ارز در بازار و بعضا مشکل در تامین آن منجر به ایجاد اختلال در تامین مواد اولیه و در نهایت تولید محصول خواهد شد.

مدیرعامل شرکت کلاچ سازی شایان صنعت با ابراز تاسف از اینکه تاخیر در تعدیل قراردادها توسط خودروساز مانند یک بیماری مزمن سالهاست که با قطعه سازان همراه است، اعلام کرد: با توجه به افزایش تورم و جهش های نرخ ارز، تامین مواد اولیه و تولید محصولات با نرخ جدید صورت می گیرد. این درحالیست که روند پرداخت از سوی خودرو ساز با نرخ سال گذشته انجام می شود. در این شرایط خودروساز با کاهش زمان پرداختی ها می تواند کمک مناسبی در راستای تامین منابع مالی قطعه سازان داشته باشد در غیر اینصورت عملا چرخه تامین نقدینگی قطعه سازان دچار مشکلات جدی می شود.

آنطور که دادفرمای می گوید عدم دریافت مطالبات با نرخ جدید و زمان تعیین شده، نیاز تولیدکنندگان به تسهیلات سرمایه در گردش یا خرید اعتباری مواد اولیه با قیمت بیشتر را بالا می برد و طبیعی است که در این صورت هزینه های مالی واحدهای تولیدی نیز با افزایش مواجه شود.

از دیدگاه او یکی از مهمترین مسائلی که می تواند تاثیر بسزایی در تامین سرمایه در گردش تولید کنندگان قطعه داشته باشد، روش پرداخت خودروسازان است. خودروسازان خصوصا شرکت سایپا، پرداختی های خود را از طریق سیستم بانکی (خرید دین – معرفی به بانک و …) انجام می دهند. لذا توقف پرداخت تسهیلات توسط بانک ها حتی بصورت موقتی، می تواند تامین مواد اولیه و به تبع آن تولید را به ویژه در روزهای پایانی سال که با فشار مضاعف تولید مواجه هستیم، با اخلال مواجه کند.