واردات خودرو، چالشی جدی برای تولید داخلی و اشتغال در صنعت خودروسازی


کد خبر : ۴۶۴۹ | تاریخ انتشار : ۲۹-۰۵-۱۴۰۴ - ۱۵:۴۶ - ۲۰-۰۸-۲۰۲۵ - ۱۵:۴۶ | مدت مطالعه: | نسخه چاپی نسخه چاپی

محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو، کاهش تعرفه واردات خودرو را تهدیدی جدی برای تولید داخلی و اشتغال در صنعت خودروسازی دانست. وی تأکید کرد که سیاست‌های واردات بی‌رویه در شرایط بحران اقتصادی، باعث آسیب به تولیدکنندگان داخلی و هدررفت منابع ارزی کشور می‌شود. نجفی‌منش از دولت خواست تا با حمایت از تولید داخلی، از آسیب‌های این سیاست جلوگیری کند و در تنظیم تعرفه‌ها بازنگری کند.

محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو استان تهران،

کاهش تعرفه واردات خودرو را تهدیدی جدی برای تولید داخلی و اشتغال در صنعت خودرو دانست و خواستار حمایت جدی دولت از صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی شد.

محمدرضا نجفی‌منش با اشاره به وضعیت کنونی صنعت خودروسازی گفت: در شرایطی که کشور با بحران ارزی و کمبود عرضه مواجه است، واردات بی‌رویه خودرو می‌تواند فشار مضاعفی بر تولید داخلی و اشتغال وارد کند.

وی با انتقاد از تصمیم دولت برای کاهش تعرفه واردات خودرو افزود:در گذشته، تعرفه واردات خودرو ۵۵ درصد بود و طبق قانون برنامه به ۱۰۰ درصد افزایش یافته بود، اما اکنون دولت آن را به ۲۰ درصد کاهش داده است. این تصمیم در شرایط کنونی نه تنها به تولید داخلی آسیب می‌زند، بلکه باعث هدر رفت منابع ارزی کشور نیز می‌شود.

نجفی‌منش تأکید کرد: برای حفظ تولید و اشتغال، دولت باید به قوانین خود احترام گذاشته و از تولید داخلی حمایت کند. صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی کشور در شرایط بحران اقتصادی به‌ویژه در تامین منابع ارزی نیازمند سیاست‌های حمایتی جدی است.

رئیس انجمن قطعه‌سازان همچنین افزود: در صورتی که واردات خودرو بی‌رویه ادامه یابد، تهدیدات جدی برای اشتغال و زنجیره تأمین قطعه‌سازان به وجود می‌آید و وضعیت اقتصادی کشور نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

وی همچنین در پایان، از مقامات خواست تا اقداماتی فوری برای حل مشکلات نقدینگی، تقویت تولید داخلی و تنظیم تعرفه‌ها انجام دهند.

دیدگاه شما

آخرین اخبار

تأخیر در پرداخت ۲۰ همت، هزینه احیای زنجیره تأمین سایپا را چند برابر کرد
شفافیت صنعت قطعه‌سازی فقط به انتشار قراردادها محدود نیست
شفافیت با انتشار قراردادها به دست می‌آید یا با رقابت؟؛ جدال تازه بر سر صنعت قطعه‌سازی ایران
تحلیل هفته | تاخیری که از ثبت سفارش آغاز می‌شود/ قطعه‌سازان؛ نخستین حلقه آسیب‌پذیر
فتوکامنت | آیا تسهیلات، درمان صنعت قطعه‌سازی است؟
اینفوگرافیک | ترخیص به‌موقع از گمرک؛ حلقه تکمیل زنجیره تولید
تولید خودرو پس از جنگ حفظ شد؛ اما زنجیره تأمین در آستانه اتمام منابع قرار دارد
واقعیت یا تصور غلط | آیا ترخیص کالا از گمرک فقط یک فرآیند اداری است؟
کیفیت خودرو با شعار و مقصرسازی اصلاح نمی‌شود؛ ریشه‌ها را باید بیان و درمان کرد
کیفیت خودرو؛ مسئله‌ای فراتر از محصول/ چرا باید از «مدیریت کیفیت» سخن بگوییم؟
قیمت مواد اولیه چند برابر شده، اما بازار توان خرید ندارد/ تسهیل تخصیص ارز؛ مطالبه تولیدکنندگان برای حفظ اشتغال
اینفوگرافیک | تخصیص ارز؛ گره مهم در زنجیره تأمین
فتوکامنت | ایران‌خودرو با پرداخت منظم مطالبات، رضایت قطعه‌سازان را جلب کرده است
احیای صنعت خودرو در گرو ثبات سیاسی و تزریق نقدینگی
کیفیت قطعه با تولید سنتی ارتقا نمی‌یابد؛ زنجیره خودرو نیازمند فناوری‌های نوین است
در منطق خودرو سازی ایران ، زنجیره تامین ته خط اولویت مالی قرار دارد!
تولید قطعه زیر سایه خاموشی و بحران ارز؛ هشدار درباره توقف زنجیره تامین خودرو
تصویر منفی از خودروهای داخلی بیش از آنکه فنی باشد، حاصل تبلیغات و ضعف خدمات پس از فروش است
هشدار درباره آینده صنعت خودرو؛ «تغییر مداوم قوانین، تولید را به حاشیه و سرمایه را به سمت واردات برده است»
نخستین جلسه کمیته کیفیت و استانداردسازی برگزار شد؛ مهندس علی‌نژاد سکاندار کمیته شد
فناوری نانو در خدمت قطعه‌سازان؛ راهکاری برای کاهش هزینه تولید و ارتقای کیفیت محصولات
برگزاری نخستین جلسه کمیته ارز و گمرک در دوره جدید؛ مهندس جلالی رئیس کمیته شد