به محض بهبود فضای کسب و کار بین المللی، داخلی سازی به فراموشی سپرده می شود


کد خبر : ۴۷۰ | تاریخ انتشار : ۲۹-۰۴-۱۳۹۸ - ۱۸:۵۱ | مدت مطالعه: | نسخه چاپی نسخه چاپی

حمایت از کالای ایرانی که از سوی رهبر معظم انقلاب برای تقویت اقتصاد داخلی مطرح شد، در صورت تحقق باعث شکوفا شدن تولید خواهد شد و بخشی از این حمایت نیز به رفع موانع و چالش های درآمدی صنایعی نظیر قطعه سازی خودرو باز می گردد.

مهندس امیرحسین جلالی نایب رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو استان استان تهران در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری “خبرقطعه” در خصوص مطرح شدن داخلی سازی قطعات خودرو گفت: هراز چندگاهی به فکر داخلی سازی می افتیم و به محض بهبود فضای کسب و کار بین المللی و فروش نفت، دوباره وارادات حداکثری در دستور کار قرار می گیرد و داخلی سازی به فراموشی سپرده می شود. داخلی سازی یک فرآیند و کار  بلند مدت است که از قوانین کشور شروع، با تخصیص اعتبارات قوت و با جذب سرمایه­گذاران و کارآفرینان شدت و اعتبار می گردد؛ نه اینکه امروز دستور بخواهیم داخلی سازی انجام دهیم و انتظار داشته باشیم فردا محصولاتمان داخلی شود.

ایشان در خصوص تاثیرات تحریم بر صنعت گفت: برخی از قطعه سازان که عموماً در زمره کارآفرینیان خرد قرار می گیرند همواره فعالیت های اقتصادی خود را در چارچوب اقتصاد کلان حال حاضر تعریف می نمایند و همانگونه که انتظار می رود به دنبال سود حداکثری واحدهای تولید خود در هر شرایط اقتصادی و سیاسی می باشند. اگر چه معدود تولیدکنندگان در زمان وفور ارز به واردات روی آورده­اند ولی بدنه اصلی قطعه سازی کشور همیشه به فکر تولید هستند اما چالش های حفظ نقدینگی و حیات واحد تولید در شرایط اقتصادی نامناسب فعلی سبب می شود که بیشترین ضربه به کسب و کارشان بخورد.

مهندس جلالی افزودند: برای برون رفت از این معضل و استفاده اقتصادی حداکثری از امکلانات داخلی فقط افزایش داخلی سازی یا همان مهندس معکوس قطعات و اجزاء مجموعه های مورد استفاده در خودرو دیگر پاسخگو نیست و نتیجه ی اینگونه داخلی سازی ادامه ی تولید خودرهای قدیمی، پرمصرف و بی کیفیت فعلی می باشد که اعتراض مصرف کنندگان را به همراه داشته و خواهد داشت.

وی ادامه داد: لزوم تغییر نگرش برای داخلی سازی قطعات وجود دارد و به نظر بنده لازم است به داخلی سازی از منظری دیگر پرداخته شود که همانا استفاده حداکثری از توان اقتصادی کشور و امکانات سخت­افرازی موجود به همراه نیروی انسانی مجرب همراه با مشوق های لازم می باشد و در این راستا توجه به نکات زیر قابل توجه و ضروری می باشد:

  1. تمامی قطعه سازان باید به سمت دانش بنیان شدن حرکت و از پتانسیل دانش داخلی و بین المللی استفاده نمایند.
  2. در مرحله ی اول باید کپی کاری هوشمندانه با بررسی دقیق نمونه های به روز خارجی در دستور کار قرار بگیرد.
  3. تقویت واحدهای توسعه و تحقیق همراه با تجهیزات آزمایشگاهی لازم بطوریکه تفکر ابداع و نوآوری در ذهن نیروی کار مجرب نهادینه گردد.
  4. مشوق های لازم برای موارد ایراد شده با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت بانکی،تخفیفات گمرگی و مالیاتی و تامین اجتماعی از طرف دولت و سیاست گذارن در نظر گرفته شود.
  5. تسهیل در جهت رفع موانع واردات دستگاه ها و ابزارآلات خاص تولیدی برای سرعت عمل داخلی سازی

ایشان در پایان این گفتگو خاطر نشان کرد که شعارهای خودکفایی و داخلی سازی بدون پشتوانه ی قابل توجه منجر به بهبود قابل ملاحظه­­ای در افزایش توانمندی های داخلی نخواهد شد و مباحث فراوانی در خصوص نهضت داخلی سازی قطعات وجود دارد که در همین راستا کمیته­ای در انجمن تخصصی صنایع نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو استان تهران تشکیل شده است که به زودی خروجی این کمیته به استحضار می رسد.

دیدگاه شما

آخرین اخبار

ضرورت حمایت از خصوصی‌سازی و حل بحران قطعه‌سازی در صنعت خودرو
فرصت‌های نوین صادراتی در صنعت قطعات یدکی خودرو؛ ازبکستان و روسیه در کانون توجه
مقایسه خودروهای داخلی با بنز و بی‌ام‌و، قیاس نادرست و غیرمنصفانه
🎙️ چهارمین اپیزود ماستوری منتشر شد
پیشرفت‌های فناورانه و همکاری‌های بین‌المللی در صنعت فنرسازی
حضور ایسکرا در بیست و یکمین همایش ملی و دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و ساز
برای ایجاد تحول در صنعت خودروسازی و قطعه سازی نیاز به بازنگری در سیاست‌ها و بهبود کیفیت محصولات داخلی است
صنعت قطعه‌سازی نیازمند اصلاحات فوری برای جلوگیری از رکود بیشتر
چهارمین اپیزود باند مخصوص منتشر شد
اخبار صنعت خودروسازی
اخبار روز خودورسازی
اخبار روز خودروسازی
اخبار روز صنعت خودروسازی
“چالش‌ها و فرصت‌های تامین اجتماعی از زبان محمدرضا نجفی منش”
سومین اپیزود ماستوری منتشر شد
تازه‌ترین خبرها از بازار خودرو و قطعه‌سازی در پادکست امروز!
تازه‌ترین خبرهای خودرو و قطعه‌سازی در پادکست امروز
اپیزود سوم باند مخصوص منتشر شد
گفتگو با مدیر عامل شرکت کیمیا پرداز آرین در زمینه تولید قالب های اکستروژن
خصوصی‌سازی و حذف قیمت‌گذاری دستوری؛ راه‌حل مشکلات صنعت خودرو؟
تبعات قطع برق خطوط تولید بنگاه‌های صنعتی
دومین اپیزود ماستوری منتشر شد